Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

DEKRA Driving School

Nem csak angol ajkúaknak

2016. május 05. - DEKRA Akademie

dekra_fuehrerschein_0162_2.jpg
Ahogy mi magyarok örülünk, amikor hosszabb külföldi utunk során egy magyar étterembe botlunk, s viszontláthatjuk a hazai ízvilágunkat, úgy örülnek az itt élő külföldiek is, amikor valaki a saját anyanyelvükön, de legalábbis a ma már első számú idegen nyelvként számon tartott angol nyelven szól hozzájuk. Bár nincsenek sokan – a lakosság mindössze 2,1 %-a – kedves gesztus, ha legalább a nagyobb szolgáltatók az ő igényeikre is fel vannak készülve.

Tudta, hogy Magyarországon 16 987 német, mintegy 4000 osztrák, 20 ezer, egyéb európai állampolgár, valamint közel 3000 amerikai él?* Pedig így van: hazánkban számos nyugat-európai és tengeren túli vállalat működik. Ezek a cégek többnyire a magyarországi leányvállalatuk élére is „hazai”, azaz nyugat-európai vagy amerikai ügyvezetőt delegálnak, akik a családjukkal együtt évekre ide költöznek. 

Minthogy az üzleti nyelv mára egyértelműen az angol, akár hosszú évekig is meg lehet lenni anélkül, hogy az ember egy szót is értene az itteni, a többség által nehéznek tartott magyar nyelvből.

Persze fontos, hogy ezeknek a vezetőknek, akik számos magyar munkavállaló számára is munkát, megélhetést teremtenek, a családja is megtalálja nálunk a számítását.

A DEKRA Driving School a Magyarországon élő vagy dolgozó angol ajkú vagy angolul tudó külföldiek és itt tanuló gyermekeik számára kínál lehetőséget, hogy B kategóriás vezetői engedélyüket egy angol nyelvű tanfolyamot követően angol nyelven zajló vizsga keretében szerezzék meg.

Tudva, hogy ha autóvezetésről van szó, nemcsak a képességek, de külföldiek esetében olykor az igények is eltérőek, a tanfolyam óraszámát – az előírások figyelembevételével – az iskola rugalmasan, személyre szabottan határozza meg.

* Forrás: KSH

 

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr198689540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása