Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

Szükség van a jó gazdákra

23 sikeres vizsgázó Győrött

2019. június 06. - DEKRA Akademie

gyor_2019_aprilis_23_-an_23_fo_aranykalaszos_gazda_p.jpg

Igazán szép teljesítményt nyújtott az a 23 hallgató, aki Győrött OKJ Aranykalászos gazda vizsgát tett. Példájuk bizonyítja, hogy a mezőgazdaság a harmadik évezred világában is jó alternatíva a nagyvárosi életbe beleunt, változásra vágyó emberek számára.

Az önálló megélhetést kínáló mezőgazdaság mindig is népszerű ágazatnak számított Magyarországon. A 2016. szeptember 1-i OKJ változásoknak köszönhetően a mezőgazdasági OKJ-s tanfolyamok elvégzése egy ideje azok számára sem lehetetlen, akik munka mellett vágnak bele.

A mezőgazdasági tanfolyamok egyébként nemcsak azért olyan keresettek, mert általuk viszonylag hamar tehetünk szert életképes gyakorlati szaktudásra, s alapozhatjuk meg önálló vállalkozásunkat.A legnépszerűbb mezőgazdasági tanfolyam, az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda képzés jelentkezői között komoly motivációt jelent a földszerzés is. Mind a földvásárláshoz, mind a termőföld örökléséhez szükség van ugyanis erre a vizsgára. Ennek hiányában az örökös kénytelen felajánlani földjét az államnak.

Tehát nemcsak azoknak kell ilyen bizonyítvánnyal rendelkezniük, akik kezdő gazdálkodóként – egy másik szakmát elhagyva – terveznek a mezőgazdaságból megélni. Szüksége van a bizonyítványra annak is, akinek a családja sokad íziglen földművelésből vagy állattenyésztésből élt, aki a szükséges tudást apáról fiúra szállva már megszerezte, s a gazdaságot ő szeretné továbbvinni. A kötelezően előírt földműves igazolást ugyanis minimum középfokú szakirányú végzettséggel vagy háromévi területen szerzett gyakorlattal lehet csak kiváltani.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr9414878248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.