Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

GKI-Kártya – fél éve kötelező!

2015. március 05. - DEKRA Akademie

gki_kep.jpgTudta, hogy tavaly szeptember 10. óta minden tehergépkocsi vezetőnek, aki 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsit vezet, rendelkeznie kell Gépjárművezetői Képesítési Igazolvánnyal? Ha véletlenül nem, akkor gyorsan mondjuk: a 156/2009. (VII.29) Kormányrendelet alapján a GKI-kártya hiánya százezres bírságot jelenthet mind a sofőrnek, mind a munkáltatónak!

A GKI (Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány) alap és továbbképzés, a tanterv utasítás vizsga előírásai a 24 / 2005 ( IV.21 ) GKM rendelet 33 §-ában valamint a 12-13-14 mellékletekben találhatók meg. A DEKRA Akademie Kft. Pécsi GKI Központja folyamatosan szervez Magyarország területén GKI továbbképző tanfolyamokat.

GKI képesítés - továbbképzés megszerzése / teljesítése csak autósiskola rendszerben történhet. Ennek jelenlegi lehetősége a hagyományos tantermi oktatás vagy az e-learning távoktatás. A tantermi képzés előírt időtartama 30 óra elméleti oktatás + 5 óra szimulátoros vezetési gyakorlat. A teljes képzés szokásosan egymást követő két szombat - vasárnapi napot vesz igénybe, amely már a vizsgát is magában foglalja.

E-learning – nálunk így is tanulhat!
Az e-learning oktatásra közvetlenül is jelentkezhet az iskolavezetőnél a jozsef.mohar@dekra-akademie.hu címen. Az e-learning képzési program bárhol és bármikor teljesíthető egyéni tanulással, ennek technikai feltétele (számítógép és) az internetes kapcsolat, amely a képzés keretében max 60 napig és ezen belül max 60 óra időtartamban szabadon vehető igénybe. Az oktató program az egyes modulokat követő tesztek sikeres teljesítésével automatikus képzés teljesítési igazolást generál, és a szimulátoros gyakorlatot követően a hallgatót a DEKRA Akademie Kft. a vizsgára a kölcsönösen egyeztetett időpontra és vizsgahelyre lejelenti. A GKI vizsga jelenleg még írásbeli tesztvizsga! Az e-learning képzés intenzív egyéni tanulással rövid időtartamon belül teljesíthető.

GKI igazolvány
A GKI igazolvány a kiállításának napjától számított öt évig érvényes, öt év elteltével a továbbképzést és a vizsgát meg kell újítani. A GKI igazolvány az EU, EGT, és AETR államokban egyaránt érvényes.

GKI vizsga
A GKI vizsga a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) hatáskörébe tartozik. A GKI vizsga felelet választásos teszt vizsga, jelenleg még tesztlapon írásban, várhatóan 2014. januártól számítógépes módszerrel történik. A vizsgázóknak a három oktatott GKI tantárgynak megfelelően csak C vagy csak D képesítés esetén 3x40 tesztkérdést kell megválaszolni. Összevont (C+D) GKI vizsga esetén a hallgatóknak egy plusz kiegészítő tesztlapot is ki kell tölteni, amely ugyancsak 40 kérdést tartalmaz . A GKI vizsga akkor sikeres, ha az adott 40 kérdésre adott válaszból legalább 30 válasz helyes. Amennyiben valamely tantárgyból a GKI vizsga nem sikerül, akkor csak az adott tantárgyból kell a vizsgát megismételni.

GKI tanfolyami árak
A GKI tanfolyam ára a képzési díjból, vizsgadíjból és a GKI igazolvány díjából képződik. A GKI tanfolyami képzési díjunk személyre szabott, a GKI tesztvizsga díja tantárgyanként jelenleg 3.000.-Ft (alap esetben 3 x 3.000.-Ft), a GKI igazolvány díja jelenleg 9.900.-Ft. (Mindkettő hatósági díj) Az e-learning oktatás díját aktuálisan tesszük nyilvánossá.

GKI vizsgakérdések
A GKI tantárgyak vizsgakérdései az internetről letölthetők. Ez egy korábbi verzió, jelenleg a GKI vizsgakérdésekben kisebb újdonságok tapasztalhatók. Kiegészítő C vagy D vizsga GKI vizsga kérdései részben a „kategóriás” képzések (könyvesboltokban megvásárolható) tesztkönyvében is megtalálhatók. A GKI vizsga kérdések tartalmára támpontot nyújt a hivatalos GKI tankönyv, melyet hallgatóinknak a képzés időtartamára elegendő gyakorló tesztlappal együtt díjmentesen a rendelkezésükre bocsátjuk.

További információkhoz kattintson ide!

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr77222455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása