Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Köszöntjük az ápolókat

Ma van az Ápolók Nemzetközi Napja

2017. május 12. - DEKRA Akademie

clipboard01_3.jpg

"Az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt." - fogalmazta meg Florence Nightingale brit ápolónő a szakma lényegét a XIX. század közepén. A május 12-i ünneppel az ő munkássága előtt tisztelgünk, aki a betegápolás etikai alapjait teremtette meg, s aki 1820-ban éppen ezen a napon született.

Florence Nightingale a krími háború idején vált híressé, amikor egy brit katonai kórház rendjének és tisztaságának megszervezésével hathatósan csökkentette a halálozási arányt. A sérülteket az éjszaka folyamán is ugyanolyan elszántan és alázattal ápolta, mint a nap bármely más részében, ezért kapta a Lámpás Hölgy nevet a katonáktól. 

1860-ban nővérképzőt nyitott, majd tanulmányokat írt A kórházakról és Az ápolónőkről címmel. 1907-ben Becsületrenddel tüntették ki, amit nő soha korábban nem kapott. De nem csak a király elismerését sikerült kivívnia: két évvel később a parlament olyan szegénytörvényt fogadott el, amely az általa javasolt összes reformot megvalósította.

Különös aktualitást ad az ünnepnek, hogy a DEKRA Akademie Kft. újabb végzett szakápolókat indított el szakmai útjukon. Szakápolóink ezúttal a K&S csoport idősotthonaiban kezdték meg szakmai életüket, ahol két éve ismerkedési kirándulással egybekötött szakmai gyakorlaton vehettek részt. A patyolattiszta folyosókat, a kifogástalan higiéniát, a változatos terápiás lehetőségeket valamint az idősek számára szervezett ülőtáncot, éneklést és játékokat látva hisszük, hogy Florence Nightingale munkássága nem volt hiábavaló. 

 

OKJ-s tanfolyamainkról további információ található itt!

 

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr1212500809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása