Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Karrierálom avagy új célok a láthatáron

Menj vidékre fiatal!

2018. július 05. - DEKRA Akademie

clipboard02_p_2.jpg

A frissen végzett méhész szakemberek előtt nemcsak a méhek szaporítása, de a méhészeti termékek előállításának lehetősége is nyitva áll. Mindezzel akár önálló vállalkozásba is kezdhetnek.

Talán éppen az önálló vállalkozás az oka, amiért évről évre egyre több fiatalember dönt úgy, hogy felhagyva a városi életformával, inkább vidéken próbál szerencsét. S ha már vidék, kézenfekvő választás a mezőgazdaság.

Ez az az ágazat, amely a legszélesebb palettát kínálja a vidéken megélni kívánó fiatalok számára. A széleskörű szakmai tudást adó (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda képzéstől kezdve, a már nyolc általánossal elkezdhető, kifejezetten közhasznú (OKJ 31 623 01) Fakitermelő és (OKJ 35 623 01) Lakott területi fakitermelő tanfolyamon át, egészen a speciális, a jogi vonatkozásokat és a munkavédelmi előírások ismeretét is magába foglaló (OKJ 32 621 02) Méhész képzésig számos szakma közül választhatnak.

A méhészet mellett szól, hogy az ember úgy lehet természet közelben, s úgy vezethet önálló gazdaságot, hogy közben – méhészeti termékek előállításával – mindjárt a piacon is jelen lehet. Az OKJ-s tanfolyam kétségtelenül csak az első, de talán a legfontosabb lépés ezen álmok megvalósulásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr2914075263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása