Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Információbiztonsági képzés: megtérülő beruházás

A kevesebb több?

2019. július 11. - DEKRA Akademie

korulvagva_esetleg_p.jpg

Tudta, hogy a számítógépes bűnözés 2021-re évi 6 billió dollárjába ⃰ kerül majd a világnak? S hogy 2015-ben mindez még „csak” 3 billió dollár ⃰ volt? Ez a történelem legnagyobb gazdasági növekedését jelenti egy iparág életében, ami a résztvevői számára jövedelmezőbb lesz, mint az összes nagyobb illegális kábítószerrel való kereskedelem. Ezzel szemben nekünk, többieknek mindez az innováció és a beruházások kockáztatásával jár. Tudatos alkalmazottakkal tehetünk ellene.

Beszédes számok

Minden 14. másodpercben esik áldozatul egy vállalat zsarolóvírussal elkövetett támadásnak. 2018-ban 350 %-al nőttek a zsarolóvírussal elkövetett támadások. 2021-ben 57-szer lesznek magasabbak a zsarolóvírussal elkövetett támadások által okozott anyagi károk, mint öt évvel korábban.

Biztonsági kiadások

A különböző információbiztonsági termékekre és szolgáltatásokra fordított, globális költségek (s ez az információbiztonsági piacnak csak egy része!) 2018-ban meghaladták a 114 milliárd dollárt. Ez 12,4 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, a globális kutatási és tanácsadó Gartner Inc. legfrissebb előrejelzése szerint. Mindazonáltal a valódi megoldást csak az alkalmazottak képzése jelentheti, tekintve, hogy a sikeres hekkertámadások 90 %-a éppen az ő aktív közreműködésükkel valósul meg.

⃰ Forrás: Cybersecurity Ventures

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr4214878530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása