Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Jó villanyszerelőkre mindig szükség lesz

2020. április 09. - DEKRA Akademie

Az elektromosság mindennapjaink részévé vált. Márpedig az elektromos rendszerek működéséhez elengedhetetlen azok karbantartása. Ha valaki új csillárt vásárolt, nincs áram a konnektorban, vagy csak nem világít a lámpa, rögtön szakemberhez fog fordulni. Márpedig az emberek a mai világban ragaszkodnak a jó szakemberekhez. így, ha egyszer valaki bevált, őt újra és újra hívni fogják. Sőt! Őt fogják ajánlani barátaiknak, ismerőseiknek is.

Ne hezitáljon tovább, végezze el a Villanyszerelő OKJ-s képzésünket, hogy Ön is kiváló szakember lehessen.

Egy villanyszerelőre mindenhol szükség van, ahol van elektromosság, legyen szó világításról, elektromotorok működtetéséről, vagy akár meleg víz előállításáról bojler segítségével.

Ő alakítja ki az épületek villamos rendszerét: fogyasztásmérő helyet hoz létre, elosztó berendezést, erősáramú- és épületinformatikai vezetékhálózatot szerel.

Arról nem is beszélve, hogy a fent említett elektromos készülékek karbantartása, szerelése is a munkája része.

A beüzemelésen, szerelésen, javításon és karbantartáson kívül egy jó villanyszerelő kapcsolatot tart az ügyfelekkel, felméri az igényeket, árajánlatot készít és beszerzi a szükség anyagokat, miközben fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi előírásokra és balesetvédelmi szabályokra.

Egy jó villanyszerelő tudja, hogyan kell bánni a villanyszerelői kéziszerszámokkal, mint például a kisgépekkel: fáziskereső ceruza, kábelcsupaszító fogó, csavarhúzók, szögbelövő, dobozhely fúrók, véső- és fúrógépek. Tudja használni a villamos mérőműszereket (pl. lézeres és egyéb szintező, mérőszalag), a földmunka -, fémipari - és présszerszámokat. Nem riad vissza az oszlopállítás eszközeitől, mint például az állvány vagy a földfúró. Ezek mellett természetesen nagyfokú figyelmet fordít a biztonságra, és az ehhez szükséges eszközöket, biztonsági felszereléseket (mászóvas, biztonsági öv, védősisak) megfelelő módon használja.

Bizony fontos a biztonság. Ha erre a szakmára esik a választásunk, azt tudnunk kell, hogy egy villanyszerelő munkája nem veszélymentes. Dolgozhat ugyanis a magasban, ráadásul munkáját erősáramú villamos berendezéseken feszültség alatt végzi. Ám a védő eszközök és berendezések megfelelő használatával és a szabályok betartásával, megfelelő munkaruházat hordásával a balesetek esélye a minimálisra csökkenthető.

Ez a munka Önnek való, ha rendelkezik műszaki érdeklődéssel, jó fizikai erőnléttel, logikus gondolkodásmóddal, megfelelő kézügyességgel az aprólékosabb szerelési munkákhoz és megfelelő felelősségtudattal. Hiszen az elektromossággal járó munkavégzés nem veszélytelen munka.

Ha fontos Önnek, hogy munkájának kézzel fogható eredménye legyen, s nem riad vissza a kétkezi munkától, melyeket szerszámokkal és diagnosztikai műszerekkel kell elvégezni, akkor jelentkezzen Villanyszerelő OKJ-s tanfolyamunkra még ma, és szerezzen egy versenyképes szakmát!

Szakképesítés neve és OKJ száma:

Villanyszerelő (34 522 04)

A jelentkezés feltétele a 8 általános megléte, és egy egészségügyi alkalmassági vizsgálat a tanfolyam megkezdése előtt.

A tanfolyam elvégzése után pedig elhelyezkedhet a szolgáltató szektorban vagy az építőiparban, az alábbi munkakörökben:

  • Épületvilágítási-szerelő;
  • Épületvillany-szerelő;
  • Érintésvédelmi ellenőr;
  • Karbantartó villanyszerelő;
  • Villámvédelmi szerelő. 

De akár saját vállalkozást is indíthat.

Amennyiben a villanyszerelő tudását mélyíteni szeretné, illetve további külön szakterületre szeretne betekintést nyerni, úgy több szakképesítés-ráépülés elvégzésére is lehetősége nyílik, például: Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló, Erősáramú berendezések felülvizsgálója, Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő, Kisfeszültségű kábelszerelő, Robbanás biztos berendezés kezelője, Villámvédelmi felülvizsgáló. De a szakmában akkor lesz igazán sikeres, ha több dologba is belekóstoló. A PLC programozó szakmával a villanyszerelő szakma egy még ütősebb szakmává válik.

Jelentkezzen most tanfolyamainkra, hiszen ezt már csak 2020. december 31-ig teheti meg. Nehogy lemaradjon egy versenyképes szakmáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr2215601098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása