Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Targoncavezetők és emelőgépkezelők vizsgáztak

Kellenek a jó szakemberek!

2019. november 25. - DEKRA Akademie

targonca_emelogep_p.jpg

Dévaványán a Boschung EJT Kft.-nél közel 20 targoncavezető és emelőgépkezelő szakember végzett. Komoly tanfolyamon vannak túl, de biztosak vagyunk abban, hogy megérte a sok fáradság.

Az emelőgépkezelők munkája egyfelől rendkívül felelősségteljes, másfelől viszont sokrétű, érdekes és a legtöbb ember számára ámulatba ejtő. Ők azok, akiket előszeretettel bámulnak meg munkavégzés közben, s ez az a szakma, amellyel bármilyen munkahelyet is választunk, biztosak lehetünk abban, hogy a legfontosabb láncszem mi vagyunk. Az emelőgépkezelő az, aki az adott munkaterületen mozgásba hozza a dolgokat.

A piacképességén túl nagy előnye az (OKJ  32 582 02) Építő-és anyagmozgató gép kezelője – Emelőgépkezelő (kivéve Targonca) tanfolyamnak, hogy már az általános iskolai végzettséget követően el lehet kezdeni (betöltött 18. életév persze szükséges!), intenzíven, azaz gyorsan is végezhető, s hogy magában hordja a továbbtanulás, a szakmai továbbfejlődés lehetőségét. Később ugyanis további géptípusokra is végezhetünk kiegészítő tanfolyamokat, s így szakmai sokoldalúságra tehetünk szert. A képesítés gyakorlásához természetesen gépkezelői jogosítvány is szükséges.

Nem kevésbé keresettek az iparban, a logisztikában és a kereskedelemben a targoncavezetők. De nemcsak ezért érdemes (OKJ  32 582 02) Építő-és anyagmozgató gép kezelője – Targoncavezető végzettséget szerezni. Egy másik ok, hogy a targoncázás – a könnyűgépkezelés más válfajaihoz hasonlóan – egész kényelmesnek számít számos más fizikai munkához képest: nem töri fel az ember tenyerét, és a nők is alkalmasak rá.

Emellett hatalmas kincs a munkaerőpiacon, akinek OKJ-s vizsgája és targoncás jogosítványa is van, mert mindkettővel máig nagyon kevesen rendelkeznek. Ezzel a végzettséggel egyébként a manapság Magyarországon szinte egyetlen jól menő ágazatnak számító autóiparban is el lehet helyezkedni, s így hosszú távon is biztos állásra tudunk szert tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr1215323748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása