Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Tachográf: már 3,5 tonna felett is kötelező!

Jogalkalmazási változás

2016. július 04. - DEKRA Akademie

aetr_tachograf.jpgAETR-Tachográf témában a változás lényege: saját számlás szállítás esetén gyakorlatilag már 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg felett kötelezővé vált a tachográf használata – "B+E", "C1" és "C1+E" kategóriák esetén is. 

A DEKRA Autósiskola idén indult, új képzései – az AETR és Tachográf, a Rakományrögzítés (VDI 2700) és a KRESZ megújító képzés – a biztonságosabb közlekedést és a jogkövető magatartást célozzák. E témákban a DEKRA Autósiskola az Ön megrendelése szerint szervez ismeretfelújító képzéseket is.

Az AETR és Tachográf képzés minden tehergépkocsi és autóbusz vezető – valamint munkaadójuk – számára hasznos, aki Tachográf használatára kötelezett. A munkaadónak azért, mert a munkavállaló esetleges szabályszegése kapcsán indult eljárás esetén a felelőssége kedvezőbb megítélés alá eshet. A munkavállalónak pedig azért, mert naprakész lesz az előírásokból, és így elkerülheti a bírságot. Az AETR Megállapodás (kihirdetve a 2001. évi IX tv.-ben), az 561 / 2006 / EK Rendelet, valamint a 165/2014/EK (benne foglalt a 3821/85 EGK Tanácsi Rendelet) előírásait tartalmazza, amely egyaránt vonatkozik az adott közúti gépjárművek vezetőire és üzemeltetőire is.

Sokan nem ismerik pontosan a jogszabályokat, és a kötelezettségüket csak a büntetést követően ismerik fel. Ha ismereteiben nem biztos: érdeklődjön! Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérje ajánlatunkat!

Hívjon MOST!

Tel.: 72/215-011

Mob.: 30/577-3244

Írjon nekünk!

autosiskola@dekra-akademie.hu

Kattintson ránk!

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr688865742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása