Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Kötelező lett a Munkavédelmi képviselő – a 20 fősnél nagyobb cégeknél

A Munkavédelmi Törvény írja elő

2017. január 10. - DEKRA Akademie

clipboard01_2.jpg

Tudta, hogy a Munkavédelmi Törvény 2016. július 8-án megjelent módosítása szerint 2017. január 8. óta minden minimum 20 főt foglalkoztató cégnél lennie kell ún. Munkavédelmi képviselőnek? Pedig így van: ezt a Munkavédelmi Törvény 70/A §-a írja elő. A Munkavédelmi képviselőt a munkavállalók választják.

2017. január 8. óta kötelező a Munkavédelmi képviselő – a 20 fősnél nagyobb cégeknél

A Munkavédelmi Törvény 75.§ 135. 1.c. fejezete értelmében a megválasztott képviselőket első alkalommal 16 órás alapképzésben kell részesíteni. Ezt követően évente 8 órás továbbképzésen kell részt venniük.

A DEKRA Akademie mindkét képzéssel áll Partnerei rendelkezésére

A Munkavédelmi képviselő a munkáltatóval való együttműködés során képviseli az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő munkavállalói jogokat és érdekeket.

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!
Elérhetőségeinkhez kattintson ide! 

 

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr6812115137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása