Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Újabb méhész csoport debütált

Ezúttal Győr városa gazdagodott OKJ-s szakemberekkel

2017. május 23. - DEKRA Akademie

clipboard01_p_1.jpg

A tavasz és a nyár méhészet szempontjából főszezonnak számít. Látszik ez abból is, hogy a nagy érdeklődés miatt sorra indulnak (OKJ 32 621 02) Méhész tanfolyamaink. Ezúttal Győrött vizsgázott tizenhat szakemberünk, akiknek szívből gratulálunk! 

A fehér akác, az egyik legnépszerűbb méhészeti termék, az akácméz "alapanyaga" szinte hungarikumnak számít. Ezért is jó hír a méhészeknek, hogy mostanra lecsengett az elmúlt évek akácellenes hangulata, s ez a pompás növény végül az "idegenhonos özönfajok" uniós tiltólistájára sem került fel, amely az Európai Unióban nem őshonos, agresszíven terjedő állat- és növényfajok visszaszorítását irányozza elő. Meg persze azért is, mert a hazai méztermés 40-60 százalékát az akácméz teszi ki...

S hogy miért? A leginkább azért, mert a Magyarországon előállított mézek közül világszerte ez a legismertebb és a legkeresettebb. Ha sorra vesszük az egészségünkre gyakorolt számos jótékony hatását, ezen nincs is mit csodálkozni. Erősíti az immunrendszert, gyógyírt jelent az emésztési zavarokra, méregtelenítő és májregeneráló hatású.

Hogy a DEKRA Akademie hallgatóit ez vagy inkább az önálló gazdaság gondolata motiválta-e, amikor éppen ez az OKJ-s képzés mellett döntöttek, nem tudjuk. Különösen, hogy mindemellett kétségtelen vonzerőt jelent a szakma iránt a természetben és azzal összhangban végzett munka, a szabadság és a kiszámíthatóság. Hogy az ember valami olyasmivel foglalkozhat, amely egyszerre lehet a hobbija és a szenvedélye is. Mert a méhészet ilyen. 

OKJ-s mezőgazdasági képzéseink teljes listája megtekinthető itt!

 

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr7412534855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása