Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Erdőt. Bolygót. Együtt.

1000 fával a klímaváltozás ellen

2019. december 16. - DEKRA Akademie

A DEKRA Akademie Kft. 1000 fával járult hozzá az első közösségi erdőhöz, a MyForest közösségi kezdeményezés keretein belül. A projekt annak érdekében jött létre, hogy megduplázza a Földön jelenleg található erők számát.

Az első tölgy, vegyes keménylombú és vadgyümölcs közösségi erdőt Szarvasgede külterületén telepítették, Nógrád megyében.

erdot_bolygot_egyutt_csak_kep.png

A kezdeményezés célja, ahogy a honlapjukon is írják, „a globális felmelegedés megfékezése a földi erdők számának megduplázásával.” Számításaik szerint minden földi lakosra nézve fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét.

Az erdők (a fák) a vegetációs időszakban felszívják és magukban megkötik a levegőben található szén-dioxidot, és oxigénné alakítják azt. Mivel a kétszáz évvel ezelőttihez, vagyis az ipari civilizáció előtti állapothoz képest az erdők mérete a harmadára csökkent, az emberek által kibocsátott szén-dioxid mennyisége pedig jelentősen nőtt, ezért kiemelten fontos, hogy új erdőket telepítsünk.

A DEKRA által adományozott 1000 csemetéből 100 felnőtt fa már biztosan lesz, ami pedig egy kicsivel több, mint 3 autónak az éves széndioxid kibocsájtását tudja megkötni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr1015354744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása