Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Miért fontos a nyelvtudás, ha külföldre készülünk?

Mert minőségi tudás nélkül minőségi állás sincs…

2017. augusztus 15. - DEKRA Akademie

dekra_1_04_2008_p.jpg

Nincsenek csodák: nyelvtudás, kezdőtőke és megfelelő előkészítés nélkül máig nagyot kockáztat, aki külföldön készül munkát vállalni.

A felnőtt lakosság egy része változatlanul tervez a közeli jövőben külföldi munkavállalást. Van, aki rövidebb távra, hogy szakmai tapasztalatokat vagy némi pénzmagot gyűjtsön, s van, aki hosszú évekre. Bár a szakmunkáshiány nemcsak Magyarországon, de külföldön is probléma, aki nem beszéli az adott ország nyelvét, hosszú távon is vállalható, minőségi állást biztosan nem fog találni. Az utóbbi években a munkaerőpiac kínálativá vált: látva a sok dolgozni vágyót immár a cégek igényei is megnőttek. Már nem elég az alapvető szaktudás, a megfelelő szakmai tapasztalat, kiemelt elvárás a nyelv ismerete is.

Az egyik legnépszerűbb célpont, Németország munkaadói például nemcsak a diplomás munkakörökben, hanem a szakmunkásoktól is legalább B1-es, vagyis egy átlagos középfoknak megfelelő nyelvismeretet várnak el. Így aztán hosszú távon még az iparági hiányszakmákban – hegesztők, gépkezelők, villanyszerelők – sem terveznek olyan munkavállalóval, aki nem beszéli a nyelvet. Az oda-vissza történő kommunikáció, a csapatmunka ugyanis kivétel nélkül mindenütt alapvető.

Hangsúlyozzuk: nyelvtudásról s nem „egyszerűen” nyelvvizsgáról van szó! A munkaadók többsége fenntartja magának a jogot, hogy a pályázókkal személyesen vagy telefonon beszélgessen el, s ha erre a pályázó nem képes, önmagában a nyelvvizsga nem segít kiragyogni a többi jelentkező közül. A német nyelvterületre készülők számára jó szívvel ajánljuk a DEKRA Akademie GmbH. on-line német nyelvi tesztjét, amely pdf-en is kinyomtatható, pontos képet ad arról, hogy a gyakorlatban milyen szinten áll a nyelvtudásunk. A teszthez kattintson ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr1412750210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása