Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Szezonja van a fakitermelésnek

A szakma OKJ-s tanfolyam keretében elsajátítható

2017. október 30. - DEKRA Akademie

2_p.jpg

Az ősz beköszöntével megugrott az érdeklődés az (OKJ 31 623 01) Fakitermelő tanfolyamok iránt: ahogy megkezdődött a fűtési szezon, szezonja lett ennek a munkának is.

Ahogy a mezőgazdaság számos területén a hideg évszakok amolyan uborkaszezont jelentenek, úgy változik a szakma tanfolyamai iránti érdeklődés is. Az (OKJ 32 621 02) Méhész tanfolyamok fő szezonja például érthető módon tavasszal kezdődik, s az (OKJ 34 622 02) Kertész tanfolyamok népszerűsége is ekkor nő meg hirtelen.

A hideg hónapok inkább a fűtéssel és a zord idővel összefüggő munkafolyamatokat indítják be: a többség ilyenkor fakitermelést, motorfűrész kezelést, lakott-területi fakitermelést szeretne tanulni.

A fakitermelés az erdőgazdálkodás lényeges területe, közhaszna vitathatatlan. Részét képezi nemcsak a fák kivágása, döntése, a gallyazás, a választákolás és a darabolás, hanem a fa feldolgozásra való előkészítése is.

Az (OKJ 35 623 01) Lakott-területi fakitermelő tanfolyam elsősorban a Tűzoltóság munkatársai számára ajánlott, akik a viharkárok elhárításában, s a veszélyessé vált fák ágainak visszavágásával a baleset megelőzésben is aktívan részt vesznek. Minthogy ezen a tanfolyamon a résztvevők azt is megtanulják, hogyan kell emelőkosárban dolgozni, tél végén, kora tavasszal a fák szakszerű visszametszésén dolgozó kertészek számára is hasznos.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr8513116994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása