Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Állattartás gyakorlati óra Győrött

Hamarosan új szakemberek indulnak útjukra

2017. november 16. - DEKRA Akademie

kollazs_p.jpg

Az egyik legnépszerűbb mezőgazdasági tanfolyam az OKJ Aranykalászos gazda képzés. Ennek oka egyrészt, hogy ezzel a képzéssel viszonylag gyorsan juthatunk önálló gazdálkodásra is alkalmas szaktudáshoz. Másrészt, hogy mind a földvásárláshoz, mind a termőföld örökléséhez szükség van erre a vizsgára.

A 2013. évi 122. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról értelmében hazánkban csak az vásárolhat illetve örökölhet földet, akinek feltett szándéka, hogy a földet maga művelje meg, s hogy a tulajdonjog megszerzésétől számított öt évig másra nem is fogja használni. Emellett azonban legalább ilyen fontos feltétele a földvásárlásnak vagy a föld öröklésének az is, hogy rendelkeznünk kell minimum középfokú mezőgazdasági vagy erdészeti képzettséggel vagy háromévi mezőgazdasági területen szerzett gyakorlattal. Ezek hiányában örökösként kénytelenek vagyunk felajánlani földünket az államnak.

Természetesen nem csak ez az oka, hogy az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda képzés máig az egyik legnépszerűbb mezőgazdasági tanfolyam. Legalább ekkora vonzerőt jelent a gyorsan megszerezhető szaktudás, amellyel önálló gazdaság üzemeltetésébe foghatunk. Számos fiatal vállalkozó példája bizonyítja, hogy a mezőgazdaság a harmadik évezred világában is jó alternatíva a nagyvárosi életbe beleunt, változásra vágyó emberek számára.

Győri (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda tanfolyamunk résztvevői például már javában tanulják az állattartás feladatait, s gyakorlati órákon igyekeznek személyes tapasztalatokra is szert tenni. A nagy érdeklődésre való tekintettel A DEKRA Akademie Győr mellett immár Celldömölkön, Kisbéren, Sárbogárdon, Sümegen, Székesfehérvárott, Szombathelyen, Tapolcán, Tatabányán, Vasváron, Veszprémben és Zalaegerszegen is kínál ilyen tanfolyamot.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr7613286181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása