Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Itt a méhészet szezonja

Irány a természet!

2018. május 01. - DEKRA Akademie

ok_mehesz_gyak2_p.jpg

Nem kis türelemről tettek tanúbizonyságot székesfehérvári méhészeink: idén olyan későn érkezett a tavasz, hogy csupán az utóbbi hetekben tudtak kijutni gyakorlatra. Az első szabadban eltöltött órák azonban kárpótolták őket.

Kemény munka a méhészet, ráadásul igazi szezonját kizárólag a meleg hónapok jelentik, mégis egyre többen döntenek úgy, hogy juszt is kitanulják a szakmát. A méhanyák nevelése és a méhészeti termékek készítése ugyanis nemcsak önálló gazdálkodást jelent, de érdekes és rendkívül hálás feladat is.

A mezőgazdasági tanfolyamok pontosan azért olyan keresettek, mert általuk viszonylag hamar tehetünk szert életképes gyakorlati szaktudásra, s alapozhatjuk meg önálló vállalkozásunkat. Közülük is az egyik legnépszerűbb az (OKJ 32 621 02) Méhész képzés, amelyre a többség tavasztól őszig iratkozik be.

Régóta nem újság, hogy a mezőgazdaság a harmadik évezred világában is jó alternatíva a nagyvárosi életbe beleunt, változásra vágyó emberek számára. Ám ha egy igazi sikertörténetet szeretnénk olvasni egy nem mindennapi méhészről, akkor annak a kétgyermekes gyulai anyukának a történetét mindenképpen jó szívvel ajánljuk, akinek édesköményes mézét a 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon az ország legjobbjának választották.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr2113824064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása