Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Kiút a városi életből avagy legyél Te is méhész!

Tovább hódít az OKJ Méhész képzés

2018. június 05. - DEKRA Akademie

mehesz_gyor_2018_majuss.jpg

Néhány hónap alatt nem kevesebb, mint 33 győri hallgató jutott el odáig, hogy a szezon közepére sikeres vizsgát tegyen, és szakképzett méhésszé váljon. Gratulálunk nekik!

A méhészet – és általában a mezőgazdasági tanfolyamok – mindenekelőtt azok számára jelentenek alternatívát, akik a városi életbe beleunva hamisítatlan vidéki életre és állatok közelségére vágynak. Emellett kitűnő választás azok számára is, akik az önálló gazdaság üzemeltetését tűzték ki célul.

Noha az állatok nem beszélnek vissza, tartásuk, tenyésztésük nemcsak elszántságot, de nagyfokú szakértelmet is igényel. Az (OKJ 32 621 02) Méhész tanfolyam ebben segít: a hallgatók megtanulják a méhészet kialakítását és alapvető teendőit, a méhcsaládok méhegészségügyi állapotának megítélését és a méhek szaporítását.

A tanfolyam keretében ahhoz is támpontot kapnak, hogyan kell gazdaságosan és biztonságosan – a humánegészségügyi és méhegészségügyi előírások betartásával – nevelni a méhanyákat, s hogyan lehet méhészeti termékeket készíteni. Mindez kellő alapot szolgáltathat, hogy képesek legyünk a városi létből fokozatosan vidékire váltani.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr5114009240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása