Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Előtérben az adatvédelem

Kiberbiztonság, mint alapvető érték

2018. július 03. - DEKRA Akademie

vagott_p.jpg

A GDPR idén tavasszal történt érvénybe lépése ismét ráirányította a figyelmet a személyes adatok Európa-szerte kötelező érvényű védelmére. A DEKRA SE számára természetesen mindez évek óta alapvető, ám tudva, hogy a kiber világ folyamatosan fejlődik, a vállalati kiberbiztonság tudás- és eszközrendszerének további bővítése és az egységes informatikai infrastruktúrán alapuló technológiák alkalmazása örök érvényű témák. A konferencia sorozat első workshop része Stuttgartban, a DEKRA SE központjában volt.

A vállalati kiberbiztonság továbbfejlesztését is célul kitűző, háromnapos workshopra mintegy 70 informatikai szakember érkezett a világ minden tájáról. A személyes adatok kötelező és alapvető védelme mellett napirendre kerültek azok az egységes informatikai infrastruktúrán alapuló technológiák is, amelyek mind a vállalat partnereinek, mind a vállalat dolgozóinak könnyebbséget jelenthetnek munkájuk során.

Nem újság, hogy a digitalizáció soha nem látott sebességgel alakít át mindent, hagyományos struktúrákat bont le, és újakat épít. Hogy mást ne mondjunk, a munkaerőpiacra és így a felnőttképzésre is erősen rányomja a bélyegét: a munkavállalóknak és a munkáltatóknak egyaránt fel kell készülniük a változásokra. A digitalizáció először az alacsony szaktudást igénylő, ismétlődő munkákat váltja ki, miközben komplexebb, új, digitális kompetenciákat igénylő munkaköröket hoz létre.

A digitalizáció folyamata során keletkező jelentős mennyiségű adatok feldolgozása és hasznosítása az üzletvitelt alapjaiban alakítja majd át. Az üzleti intelligencia alkalmazása versenyelőnyt jelent a vállalkozásoknak, lehetőséget a munkavállalóknak – a DEKRA SE nyár eleji workshopját természetesen ez is motiválta.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr8814090653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása