Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

KRESZ tanfolyam? Éljen az állami támogatással!

Már három hónapja igénybe vehető!

2018. szeptember 27. - DEKRA Akademie

autofahren_p.jpg

Az 55/2018. (III. 23.) Kormányrendelet értelmében a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához immár három hónapja állami támogatás vehető igénybe.

Az 55/2018. (III. 23.) Kormányrendelet azoknak a magyar fiataloknak jelent segítséget, akik a 20. életévüket még nem töltötték be. Ők a sikeres KRESZ vizsga letételét követően visszaigényelhetik a KRESZ tanfolyam díjának és a vizsga díjának ténylegesen megfizetett összegét, de legfeljebb 25 000 forintot.

Mostanában tett sikeres vizsgát, de nem igényelt vissza semmit? A jó hír, hogy a sikeres KRESZ vizsga letételének napjától számítva ezt még egy éven belül megteheti. A visszaigénylést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon kell benyújtani.

Azoknak a fiataloknak pedig, akik a közelgő őszi szünetre tervezik a KRESZ vizsga letételét, hogy a tanév végére már a jogosítványuk is meglegyen, mindenképpen érdemes tudniuk: az állami támogatás csak a 20. életévük betöltése előtt jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr2514267415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása