Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Székesfehérvárott gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálók tettek sikeres vizsgát

„Hiánycikk” a gázipari szakember

2018. október 02. - DEKRA Akademie

42776293_471946999960303_5040723482879459328_p_1.jpg

A gépészet szakmacsoport szakembereiből évek óta országos a hiány. Ezen az sem sokan enyhít, hogy Székesfehérvárott egy csapat Gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgáló végzett frissen. Az mindenesetre biztos, hogy nekik sem az álláskereséssel, sem az előre lépéssel nem lesz gondjuk.

Az elmúlt tanévre kiadott hiányszakmák ismeretében számos ipari tanfolyamon lenne érdemes részt venni. Aki új szakmára vágyik, gépészeti tanfolyamok és villamosipari tanfolyamok egész sora közül választhat úgy, hogy biztos lehet: talál vele munkát.

Kevesen tudják, hogy a szakemberhiány oka nemcsak a fiatalok elvándorlása, hanem az is, hogy a többségük nem a munkaerőpiac igényei, hanem – érthető módon – a saját álmai mentén választ pályát. Így aztán a sok andragógus, HR-es, gazdálkodás és menedzsment vagy éppen kommunikáció és médiatudomány szakos mellett kétkezi munkást jóformán alig találni.

Frissen végzett (OKJ 35 582 02) Gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgáló szakembereink tudatos választásukkal ezt a trendet igyekeztek megtörni. A tanfolyam egyébként mindenkinek ajánlott, aki olyan gyárban vagy üzemben dolgozik, ahol a felhasználókat rendszeresen tájékoztatni kell a gáz műszaki-biztonsági előírásokról, s ahol üzemeltetési tanácsadás szükséges a meglévő berendezések használatához vagy éppen az energiatakarékossági lépésekhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr5214277127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása