Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Télen igazán jó vizsgázni!

Aranykalászos gazdák végeztek Győrött

2018. december 03. - DEKRA Akademie

gyor_ak_2018_11_22_p.jpg

A mezőgazdaság immár a nagyvárosokban is hódít: ezúttal Győrött tett sikeres vizsgát negyven frissen végzett (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda. Új szakmájukkal akár önálló gazdálkodóként is megállják a helyüket.

Nem új tendencia, hogy még az olyan nagyvárosokban, mint Győr is szép számmal akadnak hallgatói az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda tanfolyamoknak. A nagyvárosok rohanó életmódjából kiábrándult fiatalok örömmel vágnak neki a vidéki életnek, s döntenek akár a saját agrárgazdaság üzemeltetése mellett.

Emellett azonban számos más oka is van, amiért olyan népszerű ez a tanfolyam. Például, hogy földműves igazolásra mind a földvásárláshoz, mind az örökséggel való tulajdonjog bejegyzéséhez szükség van. Ez azt jelenti, hogy aki földet örököl, egészen addig nem jegyeztetheti be a saját nevére, amíg nincs ilyen igazolása.

Természetesen, aki komolyan gondolja, hogy mezőgazdasági termelésből szeretne megélni, ettől függetlenül is szüksége van ilyen tanfolyamra. A képzés során nemcsak az állat- és növénytan alapjait sajátítják el a hallgatók, de az egyéni gazdálkodáshoz szükséges egyéb ismereteket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr2214408104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása