Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Viharkárok megelőzése

Ehhez is ért a lakott-területi fakitermelő szakember

2019. január 07. - DEKRA Akademie

kollazs_lakotteruleti_k_p.jpg

Ilyenkor télen különösen értékes végzettség az (OKJ 35 623 01) Lakott-területi fakitermelő: a gyakori viharok okozta károk elhárításához és megelőzéséhez éppen ilyen szakemberekre van szükség.

Lakott-területi fakitermelő munkáknak – a különleges alakú és helyzetű fák döntésének, emelőkosárból, platóról történő ledarabolásának – lassan szinte egész évben szezonjuk van. Részét képezik a viharok okozta kárelhárításnak illetve a fakidőlések miatt kialakuló, további károk megelőzésének is. Nem meglepő tehát, hogy a szaktanfolyam nem csak vállalkozók, de a Tűzoltóság számára is hasznos ismereteket kínál.

Az (OKJ 35 623 01) Lakott-területi fakitermelő tanfolyam az e munkák végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói ismeretekkel is rendelkező szakemberek képzése. A tanfolyamon való részvétel előfeltétele az (OKJ 21 623 02) Motorfűrész kezelő tanfolyam elvégzése, azaz a gallyazás, a darabolás és a motorfűrészek biztonságos kezelésének ismerete.

A tanfolyam résztvevői megismerkednek a különleges alakú és helyzetű fák döntési módjaival, a fönnakadt fák levételének módjaival, a koronába való feljutás és a csörlők biztonságos kezelésének szabályaival. Ezen kívül képbe kerülnek a lakott területi fakitermelési munkák engedélyeztetéséhez szükséges tennivalókkal is. Tudva, hogy a szélsőséges időjárási jelenségek Magyarországon is egyre gyakoribbak, ez a ma még kevéssé ismert szakma nagy jövő előtt áll. 22 frissen végzett (OKJ 35 623 01) Lakott-területi fakitermelő szakemberünk ezen az úton indult el.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr1714408172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása