Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Egyéves a DEKRA Archiv

Reprezentatív múzeum Stuttgart szívében

2019. február 01. - DEKRA Akademie

dekra_archiv_kollazs_k_p.jpg

A DEKRA első vizsgálómérnökei Berlinben, az 1920-as években: az eredeti kép mintegy 6 x 2,5 méter szélességben az egy éve megnyílt DEKRA Archiv előcsarnokában fogadja a látogatókat.

Valamivel beljebb, a falakon sok más, gondosan elhelyezett fotódokumentum, alattuk apró felirattal – akár egy múzeumban. Mind az előcsarnokot, mind a társalgót úgy tervezték meg, hogy minél szemléletesebben mutassák be a vállalat történelméből fennmaradt emlékeket.

Itt van például az 1:10 méretarányú DEKRA Euro-kamion, amely rafináltan, a falat áttörve, egy átlátszó üvegvitrinben áll. A kamionnal szemben egy hirdetőoszlop található, amelyet a DEKRA korábbi vállalati lapjaiból – az „Oho“-ból, a „Konzern intern“-ből, az „Unter uns“-ból – és a jelenlegi DEKRA News-ból kiollózott történelmi újságcikkek borítanak. De itt láthatjuk a vállalat híres logójának fejlődéstörténetét is.

Függetlenül a reprezentatív helyiségektől, itt talált otthonra az archívum szíve, lelke. Gondosan rendszerezve, címkével ellátva és katalogizálva itt találhatók a vállalat történelmének emlékei. Vizsgálóeszközök és -készülékek, írásos emlékek, tanúsítványok, fényképek és még sok minden más.

„A DEKRA Archiv apropójául szolgált nem utolsó sorban, hogy a vállalat fontos jubileuma – a századik – immár itt van a láthatáron. Nagyon örülünk, hogy az archívum ilyen reprezentatív környezetbe került.“, nyilatkozta Stephan Heigl, marketing- és kommunikációs igazgató.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr1614445034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása