Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Kiberbiztonság ma – praktikus és hiánypótló rendezvény és élő hacking show cégvezetőknek

Tények és kiskapuk az információbiztonság terén

2019. április 01. - DEKRA Akademie

ssl-2890762.jpg

Tudta, hogy mára mintegy 4 billió terabyte (4 zettabyte) digitalis tartalom van a világon? S azt, hogy ez 2020-ig 96 zettabyte-ra fog duzzadni? Nem csoda, ha az adatainkkal való visszaélésre ma már egész iparág épül. Ideje tenni ellene!

Amikor kibervédelmi szakértők az adatbiztonság fontosságáról beszélnek, az körülbelül olyan, mint amikor a tudósok megpróbálják felhívni a figyelmet a globális felmelegedés okozta problémákra: beszélnek róla, de szinte hiába. Pedig ha nem lépünk időben, az komoly hatással lehet a környezetünkre, a kormányzatokra és a vállalatokra.

A tavalyi év adatszivárgási incidensei olyan óriásvállalatokat érintettek, mint a Facebook, a Google, a Marriott, a British Airways vagy éppen a Quora kérdezz-felelek oldala, a világon a 116. legnagyobb forgalmú oldal. S téved, aki azt hiszi, hogy a probléma csak a tengertúlon létezik. Idén eddig egy hónap sem múlt el anélkül, hogy ne törték volna fel valamelyik hazai cég informatikai rendszerét. Ma már nem az a kérdés, hogy feltörhetik-e a rendszereiket, hanem az, hogy mindez mikor fog megtörténni.

A problémára reagálva a DEKRA Akademie Kft. 2019. május 21-én Kiberbiztonság ma – „Live hacking” show címmel praktikus és hiánypótló szakmai rendezvényt és élő hacking show-t tart. A programnak az ELTE Lágymányosi Campusa (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A-C) ad otthont.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr3114731673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása