Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Villamos biztonságtechnika: 2019. december 31-én „lejárnak” a 2015. előtti OKJ-s képesítések

5 évente kötelező a továbbképzés

2019. április 30. - DEKRA Akademie

erintesvedelmi-felulvizsgalo_p.jpg

Tudta, hogy a 2017 év végén megjelent 40/2017. (XII.4.) NGM rendelet szerint a villamos biztonságtechnikai képesítéssel rendelkezőknek a tevékenységük további gyakorlásához 5 évente továbbképzésben kell részesülniük? S hogy a 2015. előtt megszerzett OKJ-s bizonyítványokkal csak 2019. december 31-ig lehet továbbképzés nélkül munkavállalást teljesíteni?

A DEKRA Akademie Kft. szervezésében a 40/2017. (XII.4.) NGM rendelet 1. sz. melléklete alapján előírt hatósági jellegű képzések folyamatosan elérhetőek: Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló továbbképzés; Erősáramú berendezések felülvizsgálója továbbképzésVillámvédelmi felülvizsgáló továbbképzés.

5 évente kötelező továbbképzés

A villamos biztonságtechnikai szakemberek számára előírt, ötévenkénti továbbképzés célja egyrészt a korszerű műszaki-biztonsági szakmai anyagok elsajátítása, másrészt a Rendelet 1. számú mellékletét képező Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzatban meghatározott munkaterületekre vonatkozó hatályos jogszabályi előírások, érvényes műszaki szabványok megismerése.

Közös érdek a naprakész szakember

Noha a továbbképzés hatóság által előírt kötelesség, valójában a szakembernek is érdeke: hiába az évtizedes szakmai tapasztalat, a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására csak így válhatnak képessé a villamos biztonságtechnika területén dolgozók.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr9414795208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása