Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

FAM szerelő – egy igazán ritka képzettség

A munkáltatók két kézzel kapnak az ilyen szakember után

2019. augusztus 06. - DEKRA Akademie

collage_2_k_p.jpg

Már önmagában a villanyszerelő képzettség is évek óta a hiányszakmák között szerepel, nem beszélve az erre épülő egyéb szakmákról. Ezekkel a rendkívül ritka képzettségekkel nemcsak a biztos munkahelyünket alapozhatjuk meg, hanem jóformán nélkülözhetetlenné is tehetjük magunkat.

Az egyik ilyen, a villanyszerelő képzettségre épülő tanfolyam az (OKJ 35 522 20) Kisfeszültségű mérőhelyi FAM szerelő, amit egy 24 órás képzés keretében akár már két hét alatt elvégezhetünk. Nem kevésbé különleges a mintegy 40 órás tanfolyammal megszerezhető (OKJ 35 522 04) Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő vagy az (OKJ 35 522 07) Kisfeszültségű szabadvezeték hálózati FAM szerelő képzettség.

Az ezekkel a képesítésekkel betölthető elektromoshálózat-szerelő, -javító illetve épületvillamossági szerelő munkakörök minden olyan munkahelyen – gyárakban, ipartelepeken, irodaházakban, köztereken – jól hasznosíthatók, ahol rendszeres karbantartási munkálatokra van szükség kisfeszültségű villamos fogyasztásmérő berendezéseken, valamint ahol az üzem folytonossága érdekében, a hálózat kikapcsolása nélkül kell üzemzavart megelőzni és elhárítani kisfeszültségű villamos fogyasztói hálózaton.

A DEKRA Akademie Kft. debreceni OKJ 35 522 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő hallgatói sikeres vizsgájukkal most ezen az úton indultak el.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr9514985318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása