Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Csökkentek az OKJ-s mezőgazdasági képzések óraszámai!

Érdemes ilyen végzettséget szerezni

2016. szeptember 07. - DEKRA Akademie

ernte.jpg

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő képzések jó ideje roppant népszerűek: évről évre egyre többen jelentkeznek rájuk. Az ok, hogy ez a képzési forma nemcsak a felsőoktatási felvételi vizsgákon sikertelenül szereplők számára nyújthat alternatívát, de azok számára is tökéletes választás, akik pályát szeretnének váltani. A rugalmas időbeosztásban is végezhető OKJ-s tanfolyamok többsége mindössze néhány hónap alatt elvégezhető, s államilag elismert, sőt, Europass kiegészítővel külföldön is honosítható végzettséget ad.

A legtöbb álláskereső érthető módon a piaci igények alapján választ tanfolyamot, ám a mezőgazdasági tanfolyamok esetében számos más motiváció is szerepet játszat ebben. Hogy csak az egyik leggyakoribb okot emeljük ki: a jelentkező önálló agrárgazdasági vállalkozásba szeretne belevágni.

A legnépszerűbb mezőgazdasági tanfolyam, az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda képzés jelentkezői között a második leggyakoribb motiváció a földszerzés. Mind a földvásárláshoz, mind a termőföld örökléséhez erre a vizsgára van ugyanis szükség. Ennek hiányában az örökös kénytelen felajánlani földjét az államnak.

Míg azonban mostanáig e tanfolyamok szinte a felsőfokú intézmények képzéseivel konkuráltak, a 2016. szeptember 1-i OKJ változásokkal immár lényegesen kevesebb óraszámmal is elvégezhetők. Ez mindenekelőtt azoknak a termelőknek jó hír, akiknek az előképzettségük sokad íziglen visszamenő családi vállalkozásuknak hála már megvan, ám a földszerzéshez szükséges igazolás még hiányzik. De jó hír azok a szorgalmas és mindenre elszánt fiatalok számára is, akik egy intenzív tanfolyam keretében SOS szeretnének használható tudásra szert tenni, s önálló vállalkozásba fogni. 

OKJ-s mezőgazdasági képzéseinkről további információ található itt!

 

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr6111686711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása