Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Csökkentek az OKJ-s ipari képzések óraszámai!

Érdemes ilyen végzettséget szerezni!

2016. november 15. - DEKRA Akademie

ipari_kepzesek_p.jpg

A legtöbb álláskereső a piaci igények alapján választ tanfolyamot. A munkaerőpiacon rendkívül keresett ipari tanfolyamok azonban mostanáig nagyon hosszúra nyúltak. A jó hír: ősztől jelentősen csökkentek az óraszámaik! Most érdemes ilyen tanfolyamot végezni!

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő képzések jó ideje roppant népszerűek: évről évre egyre többen jelentkeznek rájuk. Az ok, hogy ez a képzési forma nemcsak a felsőoktatási felvételi vizsgákon sikertelenül szereplők számára nyújthat villámgyors alternatívát, de azok számára is tökéletes választás, akik pályát szeretnének váltani. A rugalmas időbeosztásban is végezhető OKJ-s tanfolyamok többsége mindössze néhány hónap alatt teljesíthető, s államilag elismert, sőt, Europass kiegészítővel külföldön is honosítható képzettséget ad.

Fizikai munkakörökben szinte bármelyik műszaki irányultságú végzettség (pl. (OKJ 35 522 06) Kis- és Középfeszültségű kábelszerelő; (OKJ 35 522 03) Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló; (OKJ 35 522 16) Villámvédelmi felülvizsgáló) megszerzése előnyökkel járhat. Természetesen ezeknél a pozícióknál is a tapasztalati háttérrel és a személyes jellemzőkkel együtt mérlegelnek a munkáltatók. A munkáltatók részéről keresettek továbbá a különböző Építő- és anyagmozgató gép kezelője – (OKJ 32 582 02) Targoncavezető; (OKJ 32 582 02) Emelőgépkezelő (kivéve targonca); (OKJ 32 582 02) Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő – végzettséggel rendelkező jelöltek.

Míg azonban mostanáig e tanfolyamok olyan hosszúra nyúltak, hogy munka mellett csak komoly áldozatok árán lehetett rajtuk részt venni, a 2016. szeptember 1-i OKJ változásokkal immár lényegesen kevesebb óraszámmal is elvégezhetők. Ez a pályaváltók mellett jó hír azok a szorgalmas és mindenre elszánt fiatalok számára is, akik egy intenzív tanfolyam keretében SOS szeretnének használható tudásra szert tenni, s akár önálló vállalkozásba fogni.

Képzési, továbbképzési lehetőségekhez kattintson ide!

 

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr8711962697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása