Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Digital Workplace – konferencia a DEKRA Akademie részvételével

Előtérben a modern munkahely

2017. április 01. - DEKRA Akademie

_p.jpg

Az Európai Bizottság által támogatott egyhetes tréning keretében a változó munkahelyi környezetben végzett munkához szükséges képességek és készségek kerültek nagyító alá. A téma aktualitását az a világszerte megfigyelhető igény adta, hogy az alkalmazottak nem csak a szokásos, kötött munkaidőben és meghatározott munkahelyen, de azon kívül is el tudják látni feladataikat.

Bár szinte általános, hogy az otthon végzett munkát a munkaadók kevésbé tartják magas színvonalúnak, s ennek megfelelően kevésbé is díjazzák, a jövő mégis a digitális munkahelyeké. A modern világban többé nem szabadna, hogy számítson, ki hol van az adott időben, és mikor kedz neki egy-egy feladatnak.

A trénig hét résztvevői a digitális/távoli munkahelyek világába kalandozhattak el, s válhattak az ehhez szükséges munkamódszerek szakértőivé, hogy hazatérve azután továbbadhassák a témában megszerzett tudást.

Az ötnapos program keretében megismerhették a digitális munkahelyek működtetéséhez szükséges munkaadói és munkavállalói képességeket és kompetenciákat; e speciális munkahelyek mellett szóló érveket és az ellenük szóló ellenérveket; a digitális munkafolyamatok törvényszerűségeit; valamint hogy milyen szempontok alapján lehet a távolból dolgozók készségeit és képességeit értékelni és minősíteni.

A tananyag a partnerkonzorcium (MOOCs by the Hellenic Open University and Telefonica) által kidolgozott metodikára épült. A tréning előadásokból és laborgyakorlatokból állt, melyeket számos Skype-interjú egészített ki, ahol a résztvevőknek lehetőségük nyílt a szakma szakértőit és aktív gyakorlóit kérdezni.

A DEKRA  maga is fontosnak tartja a digitális munkahelyek előretörését: a vállalatot négy munkavállaló is képviselte a tréningen, köztük a magyarországi DEKRA Akademie egy munkatársa is. Az egyhetes programnak az olaszországi Campobasso városában a szervező A.RE.S. cég irodaháza adott méltó otthont.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr9312359365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása