Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Székesfehérvárott méhész csoportunk vizsgázott

Szívből gratulálunk!

2017. május 19. - DEKRA Akademie

clipboard01_4.jpg

Sikerrel vette az első komolyabb akadályt a székesfehérvári méhész csoportunk: tegnap mind a 24 hallgatónk teljesítette a vizsgakövetelményeket, és OKJ 32 621 02-es méhész szakember lett.

A méhészeti termékek hasznossága jó ideje ismert. A méhpempő például gazdag B-vitaminban, de tartalmaz C- és A-vitamint is. Emellett azért is különleges, mert ez az egyetlen természetes acetilkolin forrás, amely fontos szerepet játszik az idegimpulzus közvetítésében. A 10-HDA savként ismert vegyülete pedig nemcsak antibakteriális, hanem gombaellenes és vírusellenes hatással is bír.

A méhpempő erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Segít leküzdeni a fizikai és szellemi kimerültséget, a stressz okozta illetve a hormonális problémákat. Végül, de nem utolsó sorban jó hatással van a memóriára és az alvási zavarokra.

Persze nemcsak ezért érdemes (OKJ 32 621 02) Méhész szakmát szerezni: az önálló gazdaság fenntartása ugyan nehéz, de nagyon hálás feladat. Mindenkinek ajánljuk, akit érdekel a méhészet kialakítása és alapvető teendői (a méhcsaládok méhegészségügyi állapotának megítélése, a méhek szaporítása), s aki gazdaságosan és biztonságosan szeretne méhanyákat nevelni és méhészeti termékeket készíteni.

 

OKJ-s mezőgazdasági képzéseinkről további információ található itt!

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr4112525703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása