Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Újabb méhész csoport tett sikeres OKJ vizsgát

Veszprémben sok fiatal szakember végzett

2017. július 04. - DEKRA Akademie

vp_mehesz2_p.jpg

Székesfehérvár és Győr után ezúttal Veszprémben tett sikeres (OKJ 32 621 02) Méhész vizsgát egy csapat vállalkozó szellemű, jól felkészült szakember. Bár a csoport tagjai a legkülönböző korosztályokat képviselték, örömmel láttuk, hogy egyre több a fiatal.

Tudva, hogy a tavasztól őszig tartó időszak a méhészek „szezonja”, jó ideje nem lepődünk meg, hogy ilyen sokan jelentkeznek a képzésre. Kellemes meglepetésként szolgál viszont a fiatalabb korosztály lelkesedése, aki jó eséllyel foghat a közeljövőben önálló gazdaság üzemeltetésébe.

Amíg jó húsz éve a fiatalok számára még az jelentette a perspektívát, ha vidékről a városba költöztek tanulni, majd dolgozni, az utóbbi években ennek pont az ellenkezőjét tapasztaljuk. Sok fiatal – megunva a multik diktálta munkatempót és stresszt – önálló vállalkozásra és szabadságra törekszik.

Jó alapot szolgáltat ehhez a mezőgazdaság számos ágazata, a széleskörű szakmai tudást adó (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda képzéstől kezdve, a már nyolc általánossal elkezdhető, kifejezetten közhasznú (OKJ 31 623 01) Fakitermelő és (OKJ 35 623 01) Lakott területi fakitermelő tanfolyamon át, egészen a speciális, a jogi vonatkozásokat és a munkavédelmi előírások ismeretét is magába foglaló (OKJ 32 621 02) Méhész képzésig.

Frissen végzett méhész szakembereink előtt nemcsak a méhek szaporítása, de a méhészeti termékek előállításának lehetősége is nyitva áll. Ehhez kívánunk nekik sok örömöt és sikert!

 

OKJ-s mezőgazdasági képzéseinkről további információ található itt!

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr5012640285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása