Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Emelőgépkezelők, akiket mindenki megbámul

Komoly szakma, de tartósan piacképes

2018. április 06. - DEKRA Akademie

clipboard01_p_10.jpg

Ezúttal huszonhat emelőgép-kezelő végzett Székesfehérvárott, az egyik legnagyobb ipari városunkban. Komoly tanfolyamon vannak túl, de biztosak vagyunk abban, hogy megérte a sok fáradság!

Egyfelől rendkívül komoly és felelősségteljes munka az emelőgép-kezelőké, másfelől viszont sokrétű, érdekes és a legtöbb ember számára ámulatba ejtő. Ők azok, akiket előszeretettel bámulnak meg munkavégzés közben, s ez az a szakma, amellyel bármilyen munkahelyet is választunk, biztosak lehetünk abban, hogy a legfontosabb láncszem mi vagyunk. Az emelőgép-kezelő az, aki az adott munkaterületen mozgásba hozza a dolgokat.

Az (OKJ  32 582 02) Építő-és anyagmozgató gép kezelője – Emelőgép-kezelő (kivéve Targonca) végzettség birtokában egyaránt elhelyezkedhetünk az építőiparban, a logisztika, a raktározás vagy a szállítás területén. Olyan gépeket kezelhetünk, amelyek nem képesek kerekeken gördülve helyváltoztatásra, hanem kiépített darupályán, vagy a rögzített tartóállvány forgáskörzetében tudnak emelést végezni.

A piacképességén túl nagy előnye ennek a tanfolyamnak, hogy már az általános iskolai végzettséget követően el lehet kezdeni (betöltött 18. életév persze szükséges!), intenzíven, azaz gyorsan is végezhető, s hogy magában hordja a továbbtanulás, a szakmai továbbfejlődés lehetőségét. Később ugyanis további géptípusokra is végezhetünk kiegészítő tanfolyamokat, s így szakmai sokoldalúságra tehetünk szert. A képesítés gyakorlásához természetesen gépkezelői jogosítvány is szükséges.

A frissen végzett emelőgép-kezelő szakemberek mellett négy (OKJ  32 582 02) Építő-és anyagmozgató gép kezelője – Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő és két (OKJ 32 582 02 Építő-és anyagmozgató gép kezelője – Építési anyagelőkészítőgép kezelője szakember is sikeres vizsgát tett – mutatva, hogy az építőipar többi gépkezelő szakmája is hasznos és népszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr8313717026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása