Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Nagyvárosi gazdák

Új trend születik

2018. június 14. - DEKRA Akademie

aranykalasz_2018_szfv_r_p.jpg

Jól kezdődött az idei nyár is. Székesfehérvárott máris 24 frissen végzett (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda szakember bizonyította: a mezőgazdaságnak még egy ilyen nagyhírű ipari városban is van létjogosultsága.

Nem újság, hogy az önálló gazdasághoz vezető egyik legnépszerűbb út olyan átfogó mezőgazdasági ismeretek elsajátítása, amelyekkel többek között az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda képzés is szolgál, s amely lehetővé teszi, hogy akár saját agrárgazdasági vállalkozást is működtessünk. Talán ez is oka, hogy a mezőgazdasági növénytermesztés és állattenyésztés még egy olyan, fejlett iparáról híres nagyvárosban is, mint Székesfehérvár sokak számára alternatíva.

Ám az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos gazda képzés mellett szól az is, hogy földvásárláshoz, gazdálkodáshoz, sőt, a termőföld örökléséhez is szükség van rá. Szakirányú végzettség ugyanis jó öt éve immár a megörökölt termőföld tulajdonjog bejegyzéséhez is kell. Aki nem rendelkezik ilyen végzettséggel, fel kell ajánlania a földjét eladásra.

A sok családi vállalkozás mellett jó látni azokat a fiatalokat is, akik új gazdálkodóként agrár tevékenységgel tervezik megteremteni saját maguk és családjuk anyagi biztonságát. Nekik is sok sikert kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr7014025660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása