Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

OKJ Aranykalászos gazda képzés

Gyakorlati órák Győrött

2018. november 15. - DEKRA Akademie

collazs_p_k_1.jpg

Legyen szó növényápolásról vagy betakarításról, gyümölcs-, szőlő- vagy zöldségtermesztésről, talajművelésről, vetésről, állatok szaporításáról, takarmányozásáról vagy éppen munkagépek karbantartásáról, az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos tanfolyam alkalmával mindezt megtanulhatjuk.

Valóságos élmény a nagyvárosi hallgatók számára, amikor az elméleti órákat követően végre betekintést nyerhetnek a gabonatermesztés, a betakarítás vagy éppen az ehhez szükséges munkagépek világába. Az (OKJ 31 621 02) Aranykalászos tanfolyamnak emellett része a házi állatok szaporításának, tartásának, a takarmányozásnak a megismerése is.

A gyakorlati órák keretében tehát a hallgatók ellátogatnak egy baromfitelepre is, hogy saját szemükkel lássák, hogyan működik egy keltető üzem vagy egy gépi fejő, s hogy képet kapjanak a sertés és a szarvasmarha gondozásáról. A DEKRA Akademie Kft. győri hallgatói eddig sikerrel vették az összes akadályt, s láthatóan örömmel vetették bele magukat az agrárgazdálkodás világába.

Tudva, hogy a modern világban a szakma ismerete még messze nem elég a boldoguláshoz, a tanfolyam keretében a szakemberek az általános mezőgazdasági szakismeretek és a mezőgazdasági munkák elvégzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültség mellett, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekre is szert tesznek. Így aztán a sikeres OKJ-s vizsgát követően immár gazdaságos és környezetkímélő technológiákkal is képesek lesznek elvégezni a mezőgazdasági termelési munkákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr114374465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása