Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Új alapelvek a globális növekedés érdekében

A DEKRA szakértői szervezete a 15. növekedéssel zárt événél tart

2019. január 15. - DEKRA Akademie

dekra_p_1.jpg

A DEKRA, a világszerte tevékenykedő szakértői szervezet üzleti tevékenységét 2019-től új alapokra helyezi. Kiterjedt szolgáltatási palettáját ezentúl nyolc szolgáltatási divízióba és nyolc földrajzi régióba sorolja. Az eddigi hármas üzletági besorolás (Automotive, Industrial, Personnel) azért szűnik meg, hogy ügyfeleinek a jövőben világszerte átfogóbb és innovatívabb megoldásokat kínálhasson. „Ezzel a konzekvens fejlesztéssel kihasználjuk a DEKRA csoportban rejlő erőt. Mindezt összekötjük a digitalizációban rejlő új lehetőségekkel, megerősítve ezzel ügyfél-orientációnkat.” – nyilatkozta Stuttgartban Stefan Kölbl elnök-vezérigazgató újságírók előtt. „15 év szüntelen fejlődés után az új struktúra lehetővé teszi számunkra, hogy küldetésünket, a biztonságot a jövőben világszerte tudjuk megvalósítani és tovább terjeszteni.”

2018-al, az egymást követő 15. növekedéssel zárt évvel a DEKRA vezető elégedett: a konszern üzleti forgalma 5,5 százalékos növekedéssel több mint 3,3 milliárd eurós lett, amiből mintegy 40 százalék külföldön zajlott. A dolgozói létszám mintegy 2000 fővel 46 000 fölé emelkedett. A személyi állomány több mint fele Németországon kívül dolgozik. A sikeres 2018-as évvel a DEKRA a TIC-ágazaton (Testing, Inspection, Certification – Tesztek, Vizsgálatok, Tanúsítás) belül a világszerte negyedik legnagyobb vállalatként és a tőzsdén nem jegyzett, vezető szakértői szervezetként szilárdította meg pozícióját.

Az elmúlt üzleti év kimagasló eredményei közé tartozik számos kezdeményezés a konszernen belül a szolgáltatások és folyamatok további digitalizációjára, éppen a biztonság okán. A DEKRA Digital GmbH például egy úgynevezett „Safety App“-on dolgozik, amellyel az autóvezetők viselkedését lehet majd elemezni, és ezáltal a közlekedés biztonságát javítani. Egy másik projekt keretében a DEKRA Automobil GmbH fejleszt egy innovatív kármenedzsment rendszert. A nemzetközi tesztszövetség a német Telekom és a Telefónica cégekkel együttműködve Európában és Ázsiában a hálózati és automatizált vezetést támogatandó épül ki.

A Lausitzringen, Európa a hálózati és automatizált vezetés számára kialakított, legnagyobb gyártófüggetlen teszt- és vizsgaszakaszán a DEKRA és a Telekom a jövőben egy 5G-technológiára épülő tesztterületet kínál autógyártók és szállítók számára. Ezáltal vizsgálhatóvá válnak az egyes járművek között zajló valamint a környezetükkel folytatott hálózati kommunikáció különböző jelenetei. A Klettwitz-i DEKRA Technology Center a nagy érdeklődésre való tekintettel, ezenkívül milliós nagyságrendért bővíti ki a Lausitzringen a laboratóriumot. 2019 őszétől egy megduplázott kapacitású, különösen modern kipufogógáz-vizsgálóállomás áll majd rendelkezésre – amely lényegében már mára telt házas.

2018 egy másik nagyon komoly eredménye kínai partnerekkel való együttműködés megteremtése. A DEKRA mindenekelőtt a kínai ThinkTank EV100-el kooperál. Kína a DEKRA know-how-ja segítségével kívánja az automatizált és hálózati közlekedéshez való átmenetet kiépíteni. Ez az együttműködés a kínai CAAM automobil-szövetséggel 2017-ben kötött stratégiai partnerséget egészíti ki. Akkor az ITSC-vel írtak alá egy szándéknyilatkozatot, mely szerint a DEKRA egy az automatizált és hálózati közlekedéshez való haszongépjármű tesztberendezés megépítéséhez nyújt segítséget Tianningben. A 2018-ban lezajlott, részletes előkészületeket követően a tervek mára konkretizálódtak: a kínai autóvizsgálati piacra a cég ez év elején lép be egy Shenzen-i állomással. 2019 folyamán pedig egy másik állomás is ki fog épülni, Pekingben.

Vision 2025 elképzelésünk megvalósulása, hogy a biztonságot világszerte globálisan szolgáljuk ki, egyre nagyobb lépésekkel halad.“, kommentálta Stefan Kölbl a Kínában elért sikereket. „A DEKRA Ázsia növekvő piacain is jó ütemben halad azon az úton, hogy a legkeresettebb partnerré váljon a technikai és szervezeti biztonság terén, a három a legfőbb területen: a közlekedésben, a munkában és otthon.“

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr7514564708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása