Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Előtérben az önállóság

Városi gazdák

2019. május 23. - DEKRA Akademie

ak_celldomolk_p.jpg

Talán nincs is, aki ne gondolkodott volna még azon, milyen lenne saját vállalkozásba fogni, önállónak lenni. Egyedül dönteni, mikor és mihez kezdjünk, szabadon tervezni a munkaidőnket és a szabadnapjainkat. Az önálló gazdálkodás az egyik legnépszerűbb alternatíva ehhez.

A mezőgazdasági szakmák népszerűsége éppen azzal magyarázható, hogy talán a lehető legkézenfekvőbb módja a városi életből való kiszakadásnak. Míg azonban a felső oktatási intézményekben való felkészülést legfeljebb a fiatalok választják, az OKJ-s agrár képzések az idősebb korosztályok számára is járható utat kínálnak.

S ami azt illeti, az OKJ 31 621 02 Aranykalászos gazda tanfolyamot még csak az a vád sem érheti, hogy ne nyújtana kellően alapos felkészülést. A képzésnek egyaránt része a talaj-előkészítés, a vetés, a növényápolás, a gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermesztési ismeretek, a tartástechnológiai feladatok, az állatot takarmányozása és szaporítása és a szükséges gépek, épületek, építmények karbantartása.

Végül, de nem utolsó sorban, a hallgatók természetesen a vállalkozási, szervezési és ügyviteli tevékenységeket is elsajátítják, hogy a tanfolyam végére képesek legyenek önálló agrárgazdasági vállalkozást működtetni. 15 frissen végzett celldömölki gazdánk most ezen az úton indult el.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr6214782290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása