Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Érvek a fakitermelés mellett

Közhasznú és piacképes

2019. június 04. - DEKRA Akademie

2019_aprilis_16_-an_a_mosonmagyarovari_varosuzemelteto_es_fenntarto_kft_16_fo_munkatarsa_p_3.jpg

Az erdőgazdálkodás egyik lényeges területe, a fakitermelés egyértelműen közhasznú, s mint ilyen nagyon is piacképes tevékenység. Tudta ezt a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. is, aki 16 munkatársát iskolázta be (OKJ 31 623 01) Fakitermelő képzésre. Mindnyájan sikeres vizsgát tettek.

Az (OKJ 31 623 01) Fakitermelő tanfolyam alkalmával elsajátítható tudás mindenkinek jól jön, aki fák kivágásával, döntésével és a feldolgozáshoz való előkészítésével kíván foglalkozni. Ezen a tanfolyamon a részvevők megtanulnak szakszerűen fát vágni, dönteni, gallyazni, választékolni, darabolni, úgy, hogy közben a környezetvédelem szempontjaira is ügyelnek.

Az erdőgazdálkodás szerelmesei mellett újabban egyre többen iratkoznak be a képzésre olyanok is, akiket a fa, mint alapanyag érdekel, s akik a jövőben a fa feldolgozásával szeretnének foglalkozni. Jól teszik, hiszen a tananyagnak az is szerves részét képezi, hogy hogyan készíthetjük elő igény szerinti feldolgozásra a fát.

A hosszú távon piacképes szaktudás és a változatos munka mellett legalább ekkora ösztönzést ad a tanfolyam elvégzéséhez, hogy már általános iskolai végzettséggel is el lehet kezdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr7914878202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása