Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Kánikulában is népszerű a hőtechnika

Hallgatóinkat a hőség sem zökkentette ki

2019. július 04. - DEKRA Akademie

trigo_igk_vizsga_2019_06_07_p.jpg

Azt hihetnénk, talán nincs ember, akinek a nyári hőségben éppen hőtechnikai berendezések működtetésén járna az esze. Pedig van: azoknak az OKJ-s hallgatóknak például egészen biztosan, akik éppen ezekben a hónapokban készítik elő leendő szakmájukat. Szegeden számos szakember döntött így, s tett sikeres vizsgát.

Ahogy nekünk, laikusoknak nem jutna eszünkbe a kánikulában fűtéstechnikán agyalni, úgy (OKJ 31 522 02) Ipari olaj- és gáztüzelő berendezés kezelője tanfolyamunk hallgatóinknak sem jutott eszébe a napsütéstől felforrósodott tanteremben légkondicionálót kapcsolni. Ki tudja, talán éppen ez a zavartalan csend, ez a koncentrált odafigyelés volt az ára, hogy végül mindenki sikeres vizsgát tett.

Mára a legtöbb álláskereső vagy szakmát váltó a piaci igények alapján választ tanfolyamot. Lassan három éve immár annak sincs akadálya, hogy ezeken a képzéseken akár munka mellett is különösebb áldozatok nélkül lehessen részt venni: a 2016. szeptember 1-i OKJ változások óta lényegesen kevesebb óraszámmal végezhetők el.

Különösen keresettek a fűtéstechnikai rendszerekkel foglalkozó szaktanfolyamok, mint az (OKJ 31 522 02) Ipari olaj- és gáztüzelő berendezés kezelője, az (OKJ 33 522 01) Kazángépész (12 tonna felett), az (OKJ 32 522 02) Kazánkezelő (2 és 12 tonna között) vagy az (OKJ 31 522 03) Kisteljesítményű kazán fűtő (max. 2 tonna). Frissen végzett szakembereink egészen biztosan nem maradnak kenyér nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr3614892728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása