Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Zalaegerszegi méhészeink sikeresen levizsgáztak

Céljuk az önálló gazdaság

2017. június 03. - DEKRA Akademie

mehesz_zalaegerszeg.jpg

Székesfehérvár és Győr után, alig egy hónap alatt, gyors egymásutánban immár a harmadik (OKJ 32 621 02) Méhész tanfolyami csoport tett sikeres vizsgát - ezúttal Zalaegerszegen. Gratulálunk a frissen végzett szakembereknek és sok sikert kívánunk nekik!

Az összesen 240 órás (OKJ 32 621 02) Méhész tanfolyam keretében a hallgatók nemcsak a különböző méhfajokat és -fajtákat, azok testfelépítését és működését, egyedeik és családjaik fejlődését tanulták meg, de elsajátították a méhek szaporodására és szaporítására, a vírusok, a baktériumok és a gombák okozta megbetegedéseikre, a méhesben folytatandó egészségügyi munkákra vonatkozó tudnivalókat valamint a méhészeti termékek termelési technológiáit is. S hogy azután az önálló gazdaság üzemeltetése se okozzon számukra problémát, megismerkedtek a különböző adózási formákkal és lehetőségekkel, az aktuális pályázatokkal, támogatásokkal és a felhasználásukkal, a méhtartás jogi vonatkozásaival - köztük a méhészetre vonatkozó, uniós jogharmonizációval - valamint az élelmiszertörvény jogi vonatkozásaival. Végül, de nem utolsó sorban megtanulták a munkavédelmi előírásokat, az elsősegélynyújtás alapjait, s hogy milyen tűzvédelmi feladatok vannak a méhesben.

Mindez jó alap ahhoz, hogy a közeljövőben önálló méhészeti vállalkozást indítsanak, méhanyákat neveljenek és méhészeti termékeket készítsenek. Ehhez kívánunk nekik szívből sok-sok szerencsét!

 

OKJ-s mezőgazdasági képzéseink teljes listája megtekinthető itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr6412561663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása