Hírek, információk, tudnivalók - a felnőttképzés területéről

DEKRA Akademie

Népszerű képzések: targonca- és emelőgép-kezelő

Hódmezővásárhelyen szakemberek végeztek

2019. május 02. - DEKRA Akademie

tvg_emg_hodmezovasarhely_2019_04_08_kivagas_p.jpg

A munkáltatók részéről rendkívül keresettek az Építő- és anyagmozgató gép kezelője végzettséggel rendelkező szakemberek. Tudták ezt azok a Hódmezővásárhelyen végzett gépkezelők is, akik egy része Targoncavezető, egy másik része pedig Emelőgépkezelő (kivéve targonca) vizsgát tett. Gratulálunk nekik!

Fizikai munkakörökben szinte bármelyik műszaki irányultságú végzettség megszerzése előnyökkel járhat. Különösen jó választás azonban az (OKJ 32 582 02) Építő- és anyagmozgató gép kezelője képzés (gyakorlatilag bármely szakirányra), amely nemcsak Magyarországon hiányszakma, hanem Nyugat-Európában is! Ha OKJ-vizsgánkat követően angol vagy német nyelvű Europass bizonyítvány kiegészítőt is kiváltunk, akár külföldön is szerencsét próbálhatunk.

A tanfolyamot záró vizsgának nem része, de a szakmában való elhelyezkedésnek alapvető feltétele az Önjáró gépek kezeléséhez szükséges,  a KAV (Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont) – az NKH, azaz a Nemzeti Közlekedési Hatóság és az NFM, azaz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutódja  – által előírt Gépkezelő jogosítvány megszerzése: azt hatósági vizsga keretében, az OKJ-tanfolyam és -vizsga után lehet megszerezni, egy gyakorlati vizsgával.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekra-akademie.blog.hu/api/trackback/id/tr7714782462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása